Kata-kata Hikmah Bulanan

"kita adalah apa yang kita fikirkan..dan apa yang kita tentukan...."

Tuesday, October 25, 2011

Perniagaan Ayam Gunting Telah Bermula.

Assalamualaikum kepada semua pembaca..harap maaf sebab lama tak update blog nie,biasa ler..kerja hakiki..tambahan pula Ayahanda tercinta, Tuan Haji Ahmad Bin Haji Abdul Samad baru sahaja meninggalkan kami pada 18/10/2011 tepat jam 3.14 petang Selasa lepas akibat sakit kanser paru-paru (doktor ler cakap)..mudah2han apra pembaca dapat sedekahkan bacaan Al-Fatihah untuk ayahanda saya...terima kasih....apa2pun, hidup perlu diteruskan...
Straight to da point..perniagaan ayam gunting telah bermula pada 3/10 lepas..bertempat di hadapan rumah jer..lokasi yang agak jauh dari lot2 kedai tidak mendatangan kesan pada kelancaran perniagaan akibat produk yang lain dari yang lain..setakat Jumaat lepas 21/10/2011, hasil jualan telah mencapai RM864.00...sesuatu pencapaian yang amat membanggakan. Jualan tertinggi harian pula pernah mencapai RM160.00...pelanggan saya adalah terdiri daripada anak2 jiran dan juga jiran2 yang boring2 tak tahu nak makan apa..he.he.he...Alhamdulillah sekarang ni dah ada pelanggan tetap...cuma musim hujan 2-3 hari kebelakangan ini memberi kesan sedikit sebanyak dalam hasil jualan, namun masih diatas target jualan harian iaitu RM50.00 keatas sehari...target bulan Oktober ini adalah RM2000..kalau lebih lagi bagus.., yang penting berpanjangan..inilah adat berniaga...ada rezeki tahun depan, keluar ler Kawasaki ER6 kaler putih kot...doa2kan yer..
Nanti saya upload gambor gerai saya..thanks and chow...

7 comments:

  1. saya bercadang ingin memulakan perniagaan Ayam goreng Ali's Fried Chiken. Boleh terangkan secara details bagaimana mahu memulakan business ini? Details, dari A sampai Z.
    zaini
    sayapaku@gmail.com

    ReplyDelete
  2. nak tau modal bleh? email kat saya : mummy_azirah@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  3. Blh tlg terangkan detail x dri mna nk ambil ayam goreng gunting ni.Harap encik membantu.Terima kasih..

    ahmad_hafiz239@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Nak tau modal brape utk memulakan bisnes ni?dpt bekalan ayam dr mane ye? emel sy sufisufiyyah@gmail.com...t.ksh ya

    ReplyDelete
  5. nak tau semua tentang bisnes ni,,mcmana nk mulakannya..emel sy sahlan4281@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Salam.. sy nak ta details mcm mana nk strt prniagaan ni... sy kt kedah.. email sy najwashafiekha@yahoo.com. . Tq..

    ReplyDelete
  7. Saya mula tertarik dengan perniagaan ni...bole bg tunjuk ajar...email sy fizam2802@gmail.com

    ReplyDelete